Onze productie

De Indonesische Link

Hoewel een groot gedeelte van de productie van onze nieuwe bureaus in Nederland plaatsvindt, worden de complexe houten frames van onze bureaus geproduceerd in Indonesië, door onze vakkundige partner in Jepara.

Toen we besloten dat we ook nieuwe bureaus aan ons assortiment wilden toevoegen gingen we op zoek naar de beste ambachtslieden. We gingen eerst in onze omgeving op zoek maar kwamen er al snel achter dat de productie van complexe, massieve houten meubels veelal uit Nederland is verdwenen.

De oplossing vonden we ver weg, namelijk Indonesië. Toen een bekende van ons ons wees op de meubelproductie in Jepara. We hebben Jepara bezocht en waren onder de indruk van de vakkundigheid op het gebied van houtbewerking in deze regio. Het vakmanschap wordt hier van generatie op generatie doorgegeven.

We zijn er opzoek gegaan naar een professionele, betrouwbare partner en deze hadden we al snel gevonden. Daar is onze samenwerking begonnen.

Afwerking

Wanneer we een bestelling krijgen voor een bureau beginnen we met het beitsen van het blanke frame van het bureau. Hiermee maken we het bureau in de kleur naar wens van de klant.

Na het beitsen lakken we het bureau met twee lagen blank lak. Dit zorgt ervoor dat het bureau bestand is tegen vlekken en krassen.

Als het bureau gelakt is en een dag heeft gedroogd leggen we leer in het blad. Daarna bevestigen we de grepen.

Na een laatste controle wordt het bureau bij de klant bezorgd.